September 14, 2021

Competition Win – Renovation and expansion of the Horw Campus, Lucerne

Congratulations to the entire team that made this happen and we are beyond honoured to be a part of it!

Projekt: Campus Horw, General Planner: Penzel Valier AG, Visualisation: maaars architektur visualisierungen

June 4, 2020

Online report from the ERCO Lighting Factory – “In the center of time”

Reflexion in an interview with the author Kristina Raderschad on the lighting concept of the Swatch Headquarters and Cité du Temps, Biel and the collaboration with ERCO. Here is the article

September 18, 2019

About the special – panel discussion in the Careum Auditorium

Architecture and lighting design

Reflexion sent out invites for a dialogue conference regarding customized luminaires. On September 5th, the architects Roger Boltshauser, Mike Guyer and Peter Märkli spoke with Jürg Zumtobel, the developer Markus Mettler and Reflexion founder Thomas Mika about customized lighting at a panel discussion in the Careum Auditorium in Zurich.

Do you need a unique luminaire and when is it used? How does the collaboration work in their development and what is the role of it in architecture? The top-class and cheerful podium dealt with these questions and cast a spell over the audience.

At the beginning of the event, Christof Bhend, the architect of the Careum Auditorium, presented his project. He also dealt in particular with the light in the underground auditorium and the special lights, that were developed together with the Reflexion.

Martina Lehr, CEO of Reflexion, provided an insight into the everyday life of the lighting designer in connection with the development of special luminaires. It takes strength and conviction to go the path of your own development and this is characterized by pleasure and suffering in equal measure.

The subsequent aperitif offered the opportunity for a lively exchange in a good mood and we look back on a successful event.

You can also read Elias Baumgarten's article on the Swiss Architects website.

May 16, 2019

Winner – German Lighting Design Award 2019

Our project Gleisquerung Winterthur completely convinced the jury: At the gala on May 16, we were presented with the Deutsche Lichtdesign-Preis 2019 in the category of outdoor lighting / public areas. We are very happy and proud that our competence, quality and creativity were once again recognized by an independent jury. Jonas Godehardt was in charge of this extraordinary project. Congratulations, great job!

April 23, 2019

Are you interested in new tasks?

We are looking for: a creative and committed project manager and lighting designer. Do you have a degree in architecture, interior design, landscape architecture or a similar subject? Or further training in lighting design? Does working for Reflexion in Zurich appeal to you? And do you love it as much as we do to set accents, create atmosphere and ensure functionality? Then please read our job offers.

April 10, 2019

Nominated twice: German Lighting Design Award 2019

We are delighted that two of our projects have again been nominated for the renowned German Lighting Design Award. The jury nominated the Gleisquerung Winterthur project as a finalist in the “Outdoor / Public Lighting” category, and the new FHNW Campus University of Applied Sciences Northwestern Switzerland also among those selected in the “Education” category . We are of course very excited to see what the jury will decide. On May 16, at the gala of the German Light Design Prize in Wuppertal, we will find out whether our projects will be winners in their category.

March 6, 2019

It is upstanding: "The Circle" stands

HRS has invited to the topping-out ceremony for the Circle at Zurich Airport. With this beautiful tradition, they say “THANK YOU” to everyone who has worked and is still working on this great project. The lead architect, Riken Yamamoto, initiated the final phase with very personal words. Now it's time to fine-tune the finesse so that everything is ready to go next year. This also applies to Reflexion: we are responsible for the lighting planning in the Convention Center, in the Regency and Hyatt Place hotels, in the outdoor area including the “The Path” luminaire in the health center, as well as the basic construction with parking. More in our retrospective.

December 10, 2018

Golden rabbit for Pool Architects

We congratulate you warmly: pool Architekten was awarded the golden rabbit from «Hochparterre» for their architecture in the new Campus University of Applied Sciences Northwestern Switzerland. The large scale of the cube was recognized with a breathtaking atrium that creates plenty of space for encounters. In our lighting concept, natural light is symbiotically supplemented with discreet artificial light. Since there is nothing to add to the unique architecture that speaks for itself, we did without dominant decorative elements. Rather, lighting solutions were used that blend completely with the architecture.