The new home for Zooglers Google Headquarters, Zurich

On the former site of the Hürlimann brewery, Google operates its largest development site outside of the USA and opened almost 8,000 m² of new office space in June 2013. True to the Google philosophy, the workplaces are as unique as the company itself: The new rooms are quiet without sacrificing diversity. Color concepts for each floor, topic-related work rooms and a continuous flow of space create transparent spatial relationships.

One element has a decisive influence on the new appearance: a specially developed, trapezoidal luminaire, which is based on the ceiling grid of the architecture. The luminaire creates different lighting situations depending on the time of day via a time control with dynamic transitions.

Client

Google, Office

Architecture

Züst Gübeli Gambetti, Zurich

Completion

2013