Picture: © Think Utopia SA

The resonance of light – Conservatoire de musique, Genève

As part of the renovation work, a modern extension has been added to the historic premises of the conservatoire. The lighting concept is inspired by the three periods of renovation.

The lights were designed specially for the project, and take visitors on a journey through the ages. Alongside high-tech modern lighting in the teaching rooms, you will find restored historic chandeliers in the entrance halls.

La Grande Salle at the heart of the building features three majestic new chandeliers that blend perfectly with the architecture.

Client

Conservatoire de musique, Genève

Architecture

GMAA Architecture, Genève

Completion

2021

Picture: © Think Utopia SA
Picture: © Think Utopia SA
Picture: © Think Utopia SA
Picture: © Think Utopia SA
Picture: © Think Utopia SA
Picture: © Think Utopia SA
Foto: © Think Utopia SA
Foto: © Think Utopia SA
Foto: © Think Utopia SA